Column – Rundumhausen

Posted on

De vakantie dit jaar brengt ons in ‘Rundumhausen’, ook wel gekscherend ‘Hintergarten’ genoemd of in gewoon Hollands: de achtertuin. Keuze voor dit hoog aangeschreven oord laat zich raden: met een baby van een paar weken zagen we verre tripjes nog even niet zitten en zodoende besloten we om de vakantiedagen op te maken aan de kraamtijd, culinaire avondjes in de achtertuin met de buitenkeuken en veel uitstapjes in de directe omgeving. Het zwembadje in de achtertuin draait nog geen overuren en ook de zwoele avondjes aan de tuintafel met een fles Bourgogne zijn nog dun gezaaid, maar nu de eerste weken erop zitten en vrouwlief weer behoorlijk mobiel is vermaken we ons prima.

Bij diverse vrienden gingen we te rade over wat te doen in de omgeving, zonder de geijkte uitjes waar we eigenlijk niet zoveel aan hebben met een baby en een peuter die nog aan middagdutjes doet. Voetnoot: papa en mama doen ook graag aan middagslaapjes momenteel. Dus: geen pretparken, dierentuinen of stadstranden. En zo knuffelde Maud met konijnen en biggetjes in Putten, plukte ze bosbessen in Ermelo, lag ze languit in de modderpoel van de Epense varkens en geiten en heeft ze het lokale record gezet van ‘rondje supermarkt met de kinderboodschappenwagen’. Er volgen nog meer plukrondjes en natuurtuinen en als er maar een glijbaan voorradig krijg je mijn dochter niet gelukkiger. Al was de bedrijfsleider van de super minder gecharmeerd toen ik de vitrine van de diepvriespizza’s als glijbaan gebruikte.

Mis ik een ‘echte’ vakantie? Een beetje. Maar ik ben zelf al niet zo’n bijzonder reislustig type en hoewel ik niet kan wachten op fantastische herinneringen maken met de directrices in Frankrijk, Italië of Zweden vind ik het voor een jaartje wel prima in ‘Rundumhausen’. Scheelt me een vliegreisje of autotrip en heb ik direct een vrijbrief om te opperen dat ‘al dat vliegen ook heus niet zo goed is voor de stikstof en de uitstoot’. Dat laatste is trouwens een afrader hoor, dat grapje doet het erg slecht op verjaardagen als je de sfeer een beetje gezellig wilt houden.

Komende dagen schijnt het nog even goed hard te gaan zomeren en dus mocht ik er van mijn werkgever nog een paar dagen aan vastknopen om nog even echt het vakantiegevoel te krijgen. Het badje in de achtertuin loopt al vol, de Bourgognes staan koud en vrouwlief en ik gaan nog heel even genieten van zwoele avondjes in de achtertuin. Misschien boeken we alvast wat in Zeeland voor volgend jaar. Kent iemand nog een goede pluktuin met glijbaan in Zeeuws-Vlaanderen?

www.petersitsen.nl

2 Replies to “Column – Rundumhausen”

  1. Nou: wij hebben een leuk plekje in Spanje in de Costa calida! Wie weet : met een kinderbed, buggy en zwembad ! Voor de goeie prijs wellicht te verhuren 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *