Column – Storm

Posted on

Anno 2023 is het misschien wel tijd om wat gedateerde gezegdes wat te gaan updaten. Zo kunnen we “het kan vriezen het kan dooien” misschien beter aanpassen naar “het kan stormen of de mussen kunnen van het dak vallen”. Immers presteerden de weergoden het om in slechts vier dagen tijd de hevigste zomerstorm ooit gemeten af te leveren alsmede de heetste dag van het jaar (tot nu toe dan). “Morgenrood, water in de sloot” kan gewijzigd worden naar “Code rood, boom op je boot” en “Door weer en wind” mag voortaan als “Door plaknachten en zomerstorm” door het leven gaan.

Het was sowieso een stormachtig weekje, want ook in Den Haag dreigen wat bomen om te vallen. Mark houdt standvastig vast aan de afspraken die in het regeerakkoord zijn opgenomen met betrekking tot de beperking en regulering van de asielinstroom. En voor een keertje heeft hij groot gelijk. Afspraken zijn afspraken! Bijzonder is dat dat normaal gesproken alles behalve het credo van Mark is. Maar soms komt het zo uit, zullen we maar denken. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk wat het resultaat zal zijn, of het kabinet valt of niet. Het is hoog spel van Mark, want hij stuurt hiermee indirect aan op nieuwe verkiezingen en het lijkt er sterk op dat hij het CDA en D66 hiermee wil afbluffen. 

Ondertussen mag de gemeente Harderwijk zich gaan buigen over de situatie Lorentzstraat / Knardijk-oost. Gezien de recente ongevallen mag aangenomen worden dat er hier of stelselmatig sprake is van onoplettendheid of de verkeerssituatie gewoon onoverzichtelijk of onlogisch is. Dat laatste lijkt me aannemelijk en de ervaring leert ook dat ik zelf op dit kruispunt (aan beide kanten overigens) ook wel drie keer goed de situatie poog in te schatten alvorens ik het gaspedaal indruk. Iets klopt er niet daar en ik ben geen deskundige op het gebied van infrastructuur maar het is een kwestie van tijd voor het een keer echt verkeerd afloopt. Ingrijpen voor het zover is, lijkt mij.

Inmiddels is het aftellen naar de vakantie begonnen. In augustus zijn we drie weken vrij en brengen we een weekje door in Normandië. Perfecte combi van niet te heet, genoeg te zien in cultuur en historisch opzicht, mooi strand en mooie camping met groot zwembad. Althans, dat alles is de insteek. Maudje telt de dagen af maar eigenlijk liever de weken. Dat zijn er tenslotte minder. Immers is het getal 5 minder dan 35. Ik hou van die logica. Zouden meer mensen moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *