Column – Schijt aan

Posted on

Als ik zeg: Melis Stokelaan, van Maerlantlaan, Vondellaan en Guido Gezellelaan, wat zegt u dan? Juist: Couperuslaan. De reden dat ons mooie straatje niet bij dat eerste rijtje mag horen is omdat die eerste vier straten wèl zijn aangepakt en/of autoluw zijn gemaakt in de afgelopen jaren. De één recent, de ander wat langer geleden. Gezien de vrijbuiterstaat en sinds kort ook herwonnen status als racebaan van ons straatje had ik ergens op de website van de gemeente wel een planning of een datum verwacht dat ze hier zouden beginnen. Misschien zoek ik niet goed, dat kan, maar ik denk dat Couperus ook bij de gemeente een klein beetje vergeten dreigt te worden.

Bijna twee weken geleden werd op zaterdagavond de knuppel in het hoenderhok gegooid. Of eigenlijk, in de motorkap van de brommobiel van onze buurman. Een naar het schijnt onder invloed zijnde bestuurder ramde frontaal de geparkeerde bolide en verplaatste deze zonder ook maar een centimeter naar links of rechts te wijken, laat staan de rem aan te raken, een metertje of vijftien. Dat niemand zich hier aan de dertig kilometer zone houdt werd keurig geïllustreerd, gelukkig met enkel materiele schade.

Overigens was niemand in de buurt zich bewust geweest van de schuiver. Toen wij bij thuiskomst de ravage aantroffen en maar eens wat buren van de bank afbelden, dacht eigenlijk iedereen dat de gehoorde klap een aanhanger op de drempel geweest. Dus dat er hier aan de lopende band auto’s en aanhangers over de drempel kletteren hoef ik u niet meer uit te leggen. Zelfs een frontale crash valt niet meer op. Overigens was de dader spoorloos maar werd later aangehouden.

Dus lieve raadsleden, misschien een mooi puntje om volgend jaar wat stemmen te winnen in Stadsdennen: aanpak van de Couperuslaan. Knap die straat op, maak parkeerhavens, pak het riool aan en zorg dat de Max Verstappens ‘wannabe’s’ geweerd worden. De Couperuslaan is het doorscheur-alternatief geworden voor de vier-en-zeventig drempels in de Vondellaan en anderzijds de afsnijdroute voor de Verkeersweg. Geen automobilist die nog door de Vondellaan wil. En wat in de Vondellaan kan, kan hier ook.

En als jullie dan toch bezig zijn, heb ik nog een klein extra verzoekje. Overal in Harderwijk hebben jullie van de mooie honden uitlaatplekken gemaakt. Ook op dat vlak zijn jullie ons een piepklein beetje vergeten geloof ik. Wil die gezellige viervoeters niet kwijt, maar hun stoelgang wel. We hebben bovendien een prachtige vijver met een mooie grasrand erlangs. Een volgescheten grasrand. De stoep wordt ook niet gespaard trouwens. De eerste die oppert om hier een mooi parkje te maken, met wandelpad, een bank hier en daar en een honden uitlaatplek of 2 krijgt mijn stem.

Gaat mijn pleidooi helpen? Ik verwacht het niet. Ik nodig B&W en raadsleden uit om te komen kijken. Zullen ze wel weer schijt aan hebben 😉

3 Replies to “Column – Schijt aan”

  1. Goede morgen heer Sitsen, ik woon aan de Guido Gezellelaan en heb vooral uw “klein exstra verzoekje”met veel instemming gelezen. Op 4.jan.2019 is er met iemand uit straat een brief gegaan naar de Gemeente en alle fracties, om aan het hondenpoep probleem wat te doen.
    Begin van het jaar heb ik Mvr..?. van het CDA nog gevraagd, hoe het er mee staat, zei reageerde dat de commissie het steeds uitstelde en het nu voor mei a.s. op de agenda stond .
    Terwijl er voor 4 jan.2019 al gesprekken geweest zijn, met o.g en nog iemand uit de straat.
    Dus het lijkt er op dat ze er “schijt”aan hebben. Op z,n minst zouden ze het elke week schoon kunnen maken. Fijn dat u er aandacht aan besteedt hebt. Wat zouden “we”er meer aan kunnen doen? Groetend Janny van Hoek

  2. Goedemorgen mevrouw van Hoek, dank voor uw bericht en goed om te horen dat ik niet de enige ben die zich hieraan ergert. Ik krijg komende vrijdag een raadslid op bezoek, ik zal dit dus zeker bespreken en nogmaals aankaarten! Wellicht kunnen we daarna nog eens contact hebben om te bekijken wat we verder kunnen doen! Hartelijke groet, Peter

    1. Goede morgen Peter, een snelle reactie van een raadslid, prachtig, als het ook maar wat oplevert, ik /wij wachten nog op een reactie , kennelijk is een actie in de krant succesvoller, in afwachting. Hartelijk groetend, Janny van Hoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *