Column – Vaarwel en hallo!

Posted on

Daar zijn weer. Aan de andere kant van de streep: twintig-twee-en-twintig. Het jaar waarin we afscheid gaan nemen van een hoop dingen. Onder andere van mijn voornemen om niet te veel een mening te uiten in mijn columns. We gaan er dus tegenaan. Kritischer, venijniger, maar altijd met open vizier. We gaan ook afscheid nemen, mag ik hopen, van Corona maatregelen, idioterie als 2G en QR-codes. Afscheid nemen doen we ook van de nog resterende rust, als druktemaker nummer twee ergens van de zomer geboren zal worden. En uiteraard nemen we in februari groots afscheid van levende legende Sven Kramer als hij voor het laatst een Olympische plak binnen sleept.

We gaan gedag zeggen tegen de Teletubbies in Den haag maar krijgen er wel een muppetshow voor terug. Of dat een verbetering zal zijn? Mark zegt afscheid te nemen van de ‘oude bestuurscultuur’ en ‘radicale veranderingen’ te willen doorvoeren. Juist ja. Eerst zien, dan geloven. Anders nemen we met liefde opnieuw afscheid van de muppetshow komend jaar. De kans op een vlotte val van Rutte IV acht ik sowieso vrij groot. Over politiek gesproken. Ook de gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en er zwaait een aantal wethouders en raadsleden af. Zeker is dat Jeroen de Jong, Bert van Bijsteren en Gert Jan van Noort hun afscheid hebben aangekondigd en niet meer zullen terugkeren als wethouder.

Persoonlijk ben ik voornemens (en ik heb normaliter zo’n bloedhekel aan goede voornemens) om wat kilootjes lichaamsgewicht vaarwel te bonjouren. In maart de halve van Harderwijk hollen gaat immers niet vanzelf. Op zich is dat echter niks nieuws, dat voornemen heb ik elk jaar. Vandaar dat ik er zo’n hekel aan heb. Maar iets serieuzer is het voornemen om de alcohol wat vaker te laten staan. Niet dat ik zo’n zware drinker ben (ik prefereer de benaming ‘levensgenieter’) maar met het oog op die kilootjes is dat een eerste belangrijke stap, dacht ik zo.

Wat gaan we dan wel doen komend jaar? We gaan weer normaal leven. We gaan minder drinken, maar als we drinken dan wel enkel topwijnen. We gaan knetterhard hopen dat de landelijke politiek ons vertrouwen weet terug te winnen. We gaan Harderwijk nog bruisender maken met een nieuwe raad en een gedeeltelijk nieuw B&W. Ik ga mijn doelstelling voor de halve marathon nastreven en bovendien proberen mijn columns naar een hoger niveau te tillen. Ik ga me opnieuw in de luiers en slapeloze nachten onderdompelen. Met alle liefde van de wereld. Eind december maken we dan wederom de balans op. Twintig-twee-en-twintig: kom maar op!

One Reply to “Column – Vaarwel en hallo!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *