Column – Lentekoorts

Posted on

Dat de lente dit jaar lang op zich laat wachten moge inmiddels wel duidelijk zijn. Het is bijna april maar de grote voorjaarsschoonmaak moet nog beginnen. Bij ons is dat: terras schoonmaken, overkapping schrobben, schuur opruimen en barbecue prepareren. Maar ook: alle ramen open, frisse lucht in huis en de halve dag zoeken naar de katten die zijn ontsnapt. En dit jaar staat er ook nog een hoop schilderwerk op de planning wat eigenlijk allang had moeten gebeuren. Tel daarbij op dat het tuinhek aan vervanging toe is en we hoeven ons niet te vervelen voorlopig. Kortom, er moet nog een hoop werk verzet worden voor die barbecue daadwerkelijk verdiend is. Maar ik ben wel type dat daar een zonnetje en een koud biertje bij wil na afloop en tja, dan moet die temperatuur gewoon omhoog.

Daarnaast ben ik deze week geveld door een hardnekkig virusje wat met name voor veel keel- en hoofdpijn zorgt. Opgezette klieren in de nek, u kent het wel. Het snurken wat logischerwijs het gevolg is heeft me bovendien een verwijzing naar de bank opgeleverd alwaar ik dan wel heerlijk kan slapen, maar wel het domein van de twee huistijgers is. Elk voordeel heb zijn nadeel, zullen we maar zeggen. Wat wel verdraaid goed uitkomt is dat de jongste sinds een week of anderhalf eindelijk doorslaapt ’s nachts. Feeststemming alom in huize Sitsen. Op de temperatuur en de keelpijn na dan.

Wat resteert is bladeren door de nieuwsberichten van afgelopen week. Veel gedoe om Rutte (‘what else is new?’) die samen met de gehele coalitie vooral graag één tactiek hanteert: die van de struisvogel. Gewoon niks doen, beetje afzijdig houden, geen aandacht aan schenken en wachten tot de BBB-storm overwaait, zo schijnt Mark te denken. En dan ook het debat over de uitslag in eerste instantie weigeren. De typische houding van een man die al veel te lang op een plek zit waar hij zich onaantastbaar is gaan wanen. Zelfs de partijleden zelf moeten zo onderhand toch gaan inzien dat zijn houdbaarheidsdatum al lang overschreden is  en ze iets moeten doen om het imago van de partij niet verder te laten afbreken. Maar ja, dat niet inzien kan ook te maken hebben met eenzelfde tactiek als van hun eigen premier.

Wat mij betreft kan de lente niet snel genoeg komen nu. Ergens rond Pasen zou mooi uitkomen, liefst iets eerder. Een beetje gezonde buitenlucht, een fietstochtje door de weilanden en de natuur, langs de boeren (schijnt gewoon samen te kunnen gaan) en vooral even de mist in het hoofd kwijt zien te raken. Na afloop een goed glas in de achtertuin en de barbecue opstoken. Ik kan niet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *