Column – Weekend

Posted on

In de categorie ‘open deuren’ las ik deze week een artikel over een onderzoek naar geldzorgen onder de bevolking van ons koude kikkerlandje. Inzet was: waar maakt u zich het meeste zorgen om op financieel vlak? U en ik zouden gerust geld durven inzetten op de uitkomst. U en ik zouden dan namelijk in één klap van onze eigen geldzorgen af zijn want u raadt het al: de gedoodverfde winnaar van het onderzoek stond met stip op één. De energiekosten dus. Nogal wiedes: zelfs algebra is kinderspel vergeleken met de energietarieven, prijsplafonds en prijsschommelingen. Maar dat is het spel nou eenmaal: zorgen dat niemand het snapt niemand en dan lekker exorbitante maandbedragen doorrekenen. En Shell maar miljarden winst maken.

Mooi dat Harderwijk besloten heeft de straatnamen in de Harderweide een agrarisch tintje te geven. Scrollend door de namenlijst kwam ik namen tegen als Dorsvlegelpad, Hooiberghof en Rolkipperdreef.  Als ik nog suggesties mag doen: Omgekeerdevlagsteeg, de Stikstofweg en de Uitkooplaan. Ook Plofkipbrink vond ik nog wel toepasselijk. Gebbetje hoor, want een mooi initiatief om het landbouwverleden van Hierden een plek te geven natuurlijk. Persoonlijk zou ik graag wonen aan de Harderwiekerbrink. Bovendien vind ik dat die bewuste straat vanwege zijn naam voorbehouden moeten zijn voor echte ras Harderwiekers.

Onderwijl werd in Utrecht de plaatselijke FC volledig afgedroogd door de super amateurs uit Spakenburg. Voor de niet voetballiefhebbers: professionele en goed betaalde voetballers zijn in de pan gehakt door dappere amateurs uit een vissersdorp. Belangrijk nieuws? Zeker niet. Maar wel een vrolijke voetnoot in tijden waarin er al genoeg aan de hand is in de wereld. Stel je voor dat die gasten de finale halen en zelfs winnen: een amateurclub met dezelfde begroting als de toiletjuffrouw van de Johan Cruyff Arena die straks tegen een club als FC Barcelona mag gaan voetballen. Gelukkig komt er in Arnhem misschien nog een stadionnetje vrij wat ze kunnen huren voor een zacht prijsje.

De week verliep nogal rommelig en dat had een beetje met persoonlijke omstandigheden te maken. U kunt dat wel: zo’n week waarin alles even net niet lekker loopt. Sleutels kwijt, ruitenwisservloeistof op als je door een stofwolk van de bouwplaats rijdt, veters die knappen als je geen reserve meer hebt, twee kinderen met een snotneus tot op de knieën en een laptop die de geest geeft vlak voor geplande deadlines. Wat dat betreft komt het weekend niet vroeg genoeg. Maar las ik nou goed dat het gaat sneeuwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *