Column – Waterlanders

Posted on

Klaarblijkelijk sloeg ik verleden week de plank vakkundig mis. Mijn column, bedoeld als een grap met een lichte serieuze ondertoon werd opgevat als een pleidooi om de koepel van het Dolfinarium en daarmee het gehele zeedierenpark maar op te heffen. Dat kwam me duur te staan op de schietschijf die sociale media heet. Mijn fout, dan had ik het anders op moeten schrijven. Ik kan dat dus enkel mezelf kwalijk nemen. Toch heb ik ook een hoop leuke reacties mogen ontvangen die inhoudelijk wél ergens over gingen. En zo kwamen we eigenlijk tot de conclusie dat het dan weliswaar een architectonisch hoogstandje is maar wel een opknapbeurt kan gebruiken en wie weet, zo werd geopperd, kunnen we er ooit een fraai theater van maken. En de dolfijnen sturen we heus niet het wilde Wolderwijd in. Een knipoog was dat, meer niet.

Het is natuurlijk een risico wat je loopt als je je mening in het openbaar verkondigt. Een bekend cabaretier zei eens: “Als je ergens over moet twisten dan is het over smaak”. Dat moeten we ook zeker blijven doen, ten alle tijden. Maar als we dat nou ook nog kunnen doen zonder met modder te gooien of over te gaan tot scheldpartijen zou dat helemaal mooi zijn.

Afijn, over tot de orde van de dag. De voorjaarsvakantie breekt en alhoewel wij daar weinig van meemaken, want nog geen schoolgaande kinderen, is het natuurlijk wel een heerlijk excuus om extra leuke dingen te doen met de kinders. Misschien een mooi moment voor een dagje Dolfinarium maar ik betwijfel of ik me daar nog kan vertonen de komende tijd. Bij Maud is het zwembad enorm populair de laatste tijd, het wachten is dus op de heropening van de Sypel. Daar komt deze vakantie nog te vroeg voor maar met het oog op het voorjaar en de zomer kan de badenkaart alvast aangeschaft worden. Wonend aan de Couperuslaan is het immers zwemkleding aan en op slippers die kant op. Een thuiswedstrijdje.

Terwijl ik dit schrijf regent het echter nog pijpenstelen en spenderen we de meeste tijd aan de keukentafel, spelletjes spelend. Alhoewel de spelregels bij mikado nog wat ruim genomen worden en rummikub voornamelijk kleurtjes sorteren is, kunnen we stellen dat het begin er is. Bij mens-erger-je-niet wordt regelmatig het aantal ogen van de dobbelsteen wat aangedikt en bij Yahtzee blijkt vier dezelfde dobbelstenen ook genoeg voor de jackpot. Maar gewoon volhouden dan kunnen we binnenkort kolonisten, risk en monopoly de sfeer in huis laten bepalen. Met de huidige (mis)interpretatie van de regels kon dat wel eens heel, heel spannend gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *