Column – Ploeteren

Posted on

Harderwijk gaat het gebruik van de auto ontmoedigen. Of eigenlijk, het gebruik van de fiets aanmoedigen. Terecht, want met de auto kun je letterlijk geen kant meer op. Ik herinner u aan afgelopen zomer, toen heel Harderwijk dagelijks muurvast stond omdat er één ontsluiting tijdelijk werd afgesloten. Uit tijds- en kostenbesparing pak ik negen van de tien keer sowieso de fiets in Harderwijk. Toeval wil dat het ook nog eens leuker en gezonder is. Ik weet niet hoeveel van u er nog een boodschap doen met de auto, maar los van de meest westelijke kant van Drielanden ben je hoe dan ook sneller in de binnenstad op de fiets dan met de auto. Wat dat betreft hoeft er weinig meer ontmoedigd te worden, lijkt mij. Of ja, die eerste twee uur parkeren, die zijn nog gratis. Om meer mensen van buitenaf (met de auto) naar Harderwijk te lokken. Lastig…

Ondertussen heeft commissaris van de Koning John Berends, zelf oud burgermeester van ons geliefde stadje, Jeroen Joon als waarnemend burgermeester benoemd. De vertrouwenscommissie stemde na een kennismakingsgesprek in met de benoeming. In de wandelgangen hoorde ik al geruchten dat mijnheer Joon ook wel eens een kandidaat kon zijn voor een permanente benoeming. De komende maanden kunnen we dus eigenlijk zien als een veredelde proefperiode. Vinden wij hem leuk en vindt hij ons leuk. Eigenlijk een soort “First Dates”, zeg maar. Even aftasten, elkaar leren kennen, en dan kijken of het echt relatiemateriaal is. Hoe het ook zal uitpakken, ik wens mijnheer Joon veel succes. Benieuwd of we hem op korte termijn ook Jeroen mogen noemen.

De nazomer laat zich inmiddels goed zien, en dat terwijl onze vakantie net voorbij is. Niet eerlijk dus. Want alhoewel we het goed hadden in onze vakantie en dit weer heus welkom is had het natuurlijk gewoon moeten plenzen deze week. Op deze manier raken we nooit het vakantiegevoel kwijt want het zwembadje staat alweer en de kinders rennen en kruipen vrolijk in zwembroekjes door de achtertuin. Het enige verschil is dat papa achter de laptop zit, toekijkt, en niet mee kan doen. Ik herhaal: oneerlijk.

Had ik al gezegd dat ik spierpijn heb? Oorzaak: de Cityswim afgelopen week in Amsterdam. Met honderden medezwemmers ploeterde ik 2,1 KM door de Amsterdam wateren en zo haalde ons team ruim €20.000 euro op voor Stichting ALS. In totaal is er ruim 1,7 miljoen opgehaald. Het is elke minuut spierpijn dubbel en dwars waard. Vanaf deze plek mijn grote, grote dank aan alle donateurs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *